Totale Maansverduistering in Schorpioen

Over enkele uren vindt de eerste maansverduistering van het jaar plaats in 25 graden 17 Schorpioen. Tijdens een maansverduistering, valt de schaduw van de aarde over de maan. Dit natuurverschijnsel heeft een symbolische betekenis. De maan symboliseert de emoties, het gevoelsleven, het verleden en hoe we onbewust op situaties en mensen reageren. In de mundaan astrologie, heeft de Maan met de collectieve sfeer te maken, met ‘de massa’, het volk. In de periode rondom een maansverduistering neemt de solaar kracht toe. De grote uitdaging is: terwijl we onder de druk van de emoties staan, toch vanuit de ratio te handelen. Het is een prachtige tijd om onze emoties te onderzoeken zonder op de emotionele inhoud te reageren. We moeten proberen de rol van toeschouwer te spelen. Bij volle maan – is er dikwijls sprake van een crisis – bij een eclips komt er als het ware, een schepje bovenop. Als we de maancyclus met een golf vergelijken, dan is dit de top “the crest”, het hoogtepunt. Alle krachten bundelen zich en dan in een fractie van een sekonde slaat alles om…de energie begint nu af te nemen.

Ik zie eclipsen als een soort ‘spotlight’, een focus op een bepaald gebied. Welke huizen in de geboorte horoscoop, krijgen nu die speciale aandacht? Welke thema’s snijdt deze eclips aan? De noordknoop in Stier en de zuidknoop in Schorpioen hebben o.a. te maken met zowel onze collectieve als onze persoonlijke waarden en normen, met het gevoel van dreiging vs veiligheid. De Maan in Schorpioen is in teken van vernietiging waardoor het gevoel van onveiligheid, of emotionele crisis groot kan zijn. Stier en Schorpioen zijn vaste tekens en we kunnen ook het gevoel hebben ergens in ons leven vast te zitten. Eclipsen kunnen een crisis veroorzaken- en/of een kans om de roer om te gooien bieden. Op dit moment is de Stier/Noorknoop door Venus (in Ram) beheerd – en de Maan/Zuidknoop door Mars (in Vissen beheerd). Gezien de sterke receptie tussen Venus en Mars en de emoties die deze receptie tot stand kan brengen, zal deze eclips – vermoed ik – wat rusteloosheid met zich mee brengen. Echter, het is ook Volle Maan … dus het is belangrijk om reflecterende gedachten boven automatische emotionele responsen te kiezen. Zo’n benadering, zal het lichaam, de geest en de emoties kalmeren.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *