Hoe diep durf je te gaan?

In de aanloop tot de Volle Maan op woensdag, is de spanning en rusteloosheid voelbaar. Een beweegelijke t-vierkant – Maan in Boogschutter opposiet Venus vandaag en haaks op Neptunus morgen, domineert. Neptunus is focal planeet. Neptunus overspoelt, wegspoelt, ondermijnt. Hij vult ons met diepe gevoelens en verlangens: onze liefde kent geen grenzen (en daar zit vaak het probleem). Wie geen grenzen heeft.. .. Het verlangen naar iets of iemand, het willen wegdromen, kunnen er wel voor zorgen dat fantasie en werkelijkheid door elkaar worden gehaald.

Een gespannen Volle Maan

De gevoeligheid neemt toe – Maan opposiet Mercurius (woens) – maar wordt de kop ingedrukt. Wat willen we niet voelen/zien? Wat mag niet gehoord worden? Wat schreeuwt aan aandacht? De Volle Maan wordt gevolgd op donderdag door een Maan/ Pluto conjunctie (de Zon/Pluto oppositie valt op de 20e) en op donderdag is ook de Ve/Ne vierkant exact. Dit voelt als een los-komen. Langzaam maar zeker uit de kooi. Maanden lang, hebben de planeten zich in ‘bundle’ formatie gevonden. Een soort alles op een klontje energie. Nu begint er een opening. Deze opening komt goed op gang na de Zon/Pluto oppositie. De energie van Zon/Pluto kan conflict oproepen tussen de kleine mens en de bureaucracy. Dit is een strijd van juwelste. Zeker in situaties waar de bureaucracy niet meer – zoals het hoort – het volk dient – maar het volk in bedwang houdt.

Kreeft gaat van het gevoel uit. De uitdaging is om het gevoel een plek te geven. Maan/Pluto conjunctie .. leren luisteren naar impulsen vanuit het lichaam. Hoe diep durf je te gaan? Het zelfinzicht ontwikkelt zich in sprongen. Door verbinding te maken met de diepe gevoelens, verlangens, angsten, die deze week kunnen opborrelen, komen we verder.

Wil je over de weekhoroscoop met andere astrologen praten? Wordt lid van de astrologieblog groep op Facebook. Ik wens jullie een hele fijne week. Liz Hathway Astrologer (klik op afbeelding aub)

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *