Lezing Zondag 29 januari: Pluto in Waterman: De Volgende Stap

Zondag 29 januari – 14.30 – 16.00: Pluto in Waterman: De Volgende Stap

In de woorden van de bekende Duitse mundaan astroloog Reinhold Ebertin (1901-1988), ‘Pluto’s overgang van een teken naar een ander heeft te maken met grote omwentelingen in de “focus of power” binnen de maatschappij. Pluto geeft het gebied aan dat het meest rijp is voor grote transformatie’. Ik zou daaraan willen toevoegen, Pluto legt dingen bloot. Wat legt Pluto in Waterman bloot ? Wat is rijp voor transformatie? In deze mundane lezing (via Zoom)- deel ik mijn eigen gedachten hierover met jullie.


Sinds 2008, houdt Pluto huis in de winter tekens Steenbok en vanaf 2023, Waterman. Dit zijn tekens die per uitstek met de maatschappij te maken hebben. In een ver verleden, om het barre winterseizoen te overleven moest men samenwerken en samen beslissingen nemen. Hier vinden we de wortels van ons idee van het maatschappij terug. Steenbok gaat over de strukturele kant van de maatschappij, het idee van bouwen, vormgeven, regelgeving, de wetten. Met Pluto in Steenbok, hebben we lessen geleerd over hardheid, krimp, bezuinigen, geen franje, soberheid maar ook over somberheid en leren leven onder covid19, met een soort van ‘collectieve depressie’.
Waterman daarentegen gaat veel meer over de maatschappij als een abstract begrip, de utopie (straks technologisch van aard). We weten ook hoe de utopie regelrecht naar de dystopie kan leiden.

Ik ben al een tijd met dit thema bezig, en de lezing op de 29e, zie ik als een verdieping. Door zijn elliptische baan rond de Zon, blijft Pluto langer in sommige tekens dan in anderen en Pluto blijf lang in Waterman (final exit is in jan 2044). Kennelijk heeft Pluto veel werk te doen hier. Hoe dat werk eruit zou kunnen zijn, daar gaat deze lezing over.
De kosten van deze lezing bedragen 20 euro. Aanmelden via emain naar: hathway77@hotmail.com

Met deze lezing, is het een kwestie van wie het eerst komt het eerst maalt. Er is een maximum van 30 deelnemers. Ik hoop sommige van jullie op de 29e te zien. De lezing wordt opgenomen en deelnemers krijgen een link naar de recording die gedurende 4 weken beschikbaar blijft.

Hartelijke groet, Liz Hathway Astrologer

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *