Saturnus Station in Vissen: De wonderen zijn de wereld niet uit

Twijfelen of doen? Vanuit de aarde gezien, staat Saturnus deze hele week nagenoeg stil en op zaterdag gaat hij retrograde lopen. Op zijn beste is Saturnus een zwaargewicht – maar als hij stilstaat – legt hij al zijn gewicht op één plek neer. Als je planeten tussen 5 -9 graden van de zgn. beweegelijke tekens Tweeling, Maagd, Boogschutter en Vissen hebt staan – dan zou je neus nu op bepaalde feiten gedrukt kunnen worden (zijn station is in 7°13’ Vissen).  Een stilstaand conjunctie van Saturnus op de Zon bijvoorbeeld – zou gepaard kunnen gaan met een promotie – maar wel eentje waar je over na moet denken. Een belangrijke Saturnus’ thema is verantwoordelijkheid nemen voor je zelf en -vaak ook – voor anderen. Deze specifieke Saturnus staat in sextiel met Jupiter in Stier. Een mooie station – vind ik – als je een station uberhaupt mooi mag noemen. Vlak voor de retrograde beweging, maakt Mercurius in eigen teken Tweeling een sextiel met Venus – die de heerser van Jupiter is, terwijl Saturnus zelf in het teken staat waar Venus verhoogt is. Mooi plaatje een dag voor de Nieuwe Maan in Tweeling.

Een Nieuwe Maan (NM) signaleert een nieuw begin en het huis waar de NM valt geeft het levensgebied weer waar dit nieuwe begin mogelijk plaats kan vinden. De Saturnus retrograde een dag voor de NM is wellicht een indicatie dat we in de planning fase zitten. De NM staak haaks op Neptunus met andere woorden, grote dromen moeten aan de werkelijkheid getoetst worden. Wat is mogelijk en wat niet? Saturnus gaat direkt op 4 november helemaal aan het begin van Vissen.

Nog even over de graad van de Saturnus station in Vissen. De wonderen zijn echt de wereld niet uit. Afgelopen vrijdag rond 4pm lokale tijd en na 40 dagen in de oerwoud, waren de vier inheemse kinderen die door de jungle van Colombia doolden, leven teruggevonden.  ‘Milagro. Milagro. Milagro. Milagro.’ Een ‘wonder’ voor elk levend gevonden kind. Maar 40 dagen is ook een magisch getal. Jezus ging ook voor 40 dagen het woestijn in. De retrograde periode van Venus telt ook 40 dagen. De Guardian geeft een tijd van 4pm lokale tijd en ik heb de lokatie San José del Guaviare. In de horoscoop staat de Maan met Saturnus in Vissen. De Maan is de aanduider van kinderen – terwijl het teken Vissen kan ook het oerwoud symbolisseren – met al zijn mysterie.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie, Uncategorized en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *