Zonnewende: Een bron van creatieve energie

Morgen is de zonnewende. Als de Zon de nul graden Kreeft punt passeert, bereikt het jaar een hoogte pung. Dit is de langste dag en de kortste nacht van het jaar. Spiritueel gezien, een tijd van veel ‘licht’, bezinning en inzicht. 

Wat een prachtige ingreshoroscoop: De Zon en Maan staan in wederzijdse receptie – m.a.w. de planeten staan in elkaars teken – Zon in Kreeft, Maan in Leeuw. Heerser van de ingres horoscoop, de Maan, staat samen met Venus en Mars eveneens in Leeuw. Dit is een krachtenbundel,  een bron van creatieve energie! Vuur is een transformerende element. Als we iets in de vuur gooien, verandert het van vorm. Door de positieve receptie tussen de Zon en Maan is er een goede samenwerkingen tussen hoofd en hart, bewust en onbewust, mannelijk en vrouwelijk energie. Durf je te veranderen? Vraag je zelf: wat wil ik? Vuur durft zich te laten zien, wil zich uiten.

De Zon in de ingres horoscoop loopt richting driehoek een retrograde Saturnus in Vissen. Plan – ook voor het wat langere termijn. Saturnus gaat direkt op 4 november. Zowel Venus als Mars staan in sextiel met super communicatieve Mercurius in eigen teken, Tweeling. Ook interessant aan deze horoscoop is de naderende conjunctie van Venus/Mars. Zij zitten zo dicht op elkaar en toch komt er geen ontmoeting tussen de twee. De Venus/Mars conjunctie vindt pas op 22 februari 2024 plaats in de 6e graad van de Waterman. Een belofte wordt niet nagekomen. Tenminste… nog niet. Hoe kan dat? Venus beweegt toch sneller dan Mars? Dat is ook zo – alleen nu gaat Venus steeds langzamer lopen.

Op 23 juli, gaat Venus retrograde lopen (in 28 + graden Leeuw). Op 13 augustus 2023 wordt de Leeuw star point getriggerd – dan wel voor het eerst sinds 14 augustus 2019. De Venus star point – refereert aan de exacte conjunctie van de Zon en Venus – en de patroon (een pentagram – of vijfpuntige ster) die deze conjuncties vormen in een volledige cyclus van 8 jaar. Venus gaat retrograde eens in de 18 maanden, en onder de opkomende conjunctie tussen Zon/Venus (met Venus retrograde – tijdens de 2019 conjunctie was Venus direct) verandert de positie van Venus aan de hemel. Venus wordt niet langer een avondster (zichtbaar na de Zon’s ondergang) maar ochtendster (zichtbaar voor de Zon in de ochtend opkomt). Venus als ochtendster is minder vechtlustig en meer op verzoening en samenwerking ingesteld.
Als de Zon en Venus retrograde conjunct staan – beginnen we aan ons eigen unieke innerlijke reis. Het is volgens Melanie Reinhart ’time to ‘sit with’ ourselves and sense the movements within our own soul’.

Alles bij elkaar opgeteld….
Waar staat het teken Leeuw in jouw horoscoop ? Deze zomer staat dit huis (of deze huizen) volop in de aandacht? Venus loopt retrograde gedurende 40 dagen – en gaat direkt op 4 september in 12 graden 12 minuten Leeuw. Venus blijft in Leeuw vanaf 5 juni tot 9 oktober. Dit is een goede tijd om op de zaken van het Leeuw huis (of huizen)  te focussen. Waar ligt jou passie? Volg je je hart of domineert het verstand? Wat drijft je? Waar ben je te bescheiden? Leeuw wil gezien worden. Kiezen vanuit jouw hart en vanuit jouw gevoel. Ken je eigen waarden ook. Wat is belangrijk voor jou? Innerlijke passie opwekken ! Wees wild. Laat de leeuw brullen.

Liz Hathway Astrologer

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen, Uncategorized en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *