Boek: Tijd voor Transformatie van Bettina Reijn

In haar recente boek ‘Tijd voor Transformatie, Individueel en Wereldwijd’, geeft Bettina Reijn astrologische antwoorden, op de grote levensvragen van onze tijd. Alhoewel niet zuiver voor astrologen geschreven, het boek gaat over Pluto, met speciale aandacht voor de generatie die geboren is met Pluto in Schorpioen. Als het over transformatie gaat, dan heeft deze groep – geboren tussen 1983/1984-1995 met Pluto in eigen teken, een speciale rol te spelen. Als Pluto in Schorpioen loopt, schrijft Reijn, ‘dan blijkt dat een periode in de geschiedenis te zijn, waarin de Pluto-energie het meest expliciet wordt uitgedrukt’ p. 48. Met Pluto in Waterman, hebben deze mensen ergens tussen 2033 en 2044 transit ‘Pluto vierkant Pluto’, een transit dat bekendheid heeft gekregen door Bastiaan van Wingerden en onder de naam ‘het kraken van Pluto’, bekend is. Onder deze transit, wordt men werkelijk volwassen en krijgt men de moed om het leven te gaan leiden waar de ziel naar verlangt. Het is een transit die alles met zingeving te maken heeft. Nu de huidige transit van Saturnus door Vissen de ambities van de Uranus/Pluto in Maagd generatie doet ‘verwateren’, ben ik zelf heel benieuwd naar wat een nieuwe lading leiders voor ons in petto hebben.

Ik denk dat ik goed inzicht in Pluto heb, en sommige uitspraken van Reijn, zijn raak. Op pagina 49 schrijft zijn ‘Pluto in evenals de Maan (Kreeft) en Neptunus (Vissen) een kracht van water, van het gevoel…….. Emotie zet de mens in beweging, mobiliseert of verlamt, emotie is krachtig en dringt als water overal door’. Zo ervaar ik Pluto ook en velen astrologen zien de energie van de planeet als vrouwelijk en krachtig. Kali-achtig zelfs.

Deze tekst is overgenomen van de website van Hajefa, waar je een kopie van het boek kunt kopen.

Er is wereldwijd iets gaande met macht, onmacht en overmacht. In autocratische én in democratische landen zijn deze thema’s actueel. Er is strijd tussen beide systemen en binnen beide systemen. Astrologisch gezien gaat het dan over de planeet Pluto.

Tegelijk is er iets gaande met vernieuwing en samen doen, over de hele wereld. Astrologisch gezien hebben we het dan over het teken Waterman. Wereldwijd zijn mensen bezig met projecten om onze aarde leefbaar te houden, om plaatsen weer leefbaar te maken, afval te benutten, recycling te optimaliseren en een circulaire economie te realiseren.

“Mijn vorige boek, Pluto, planeet van de tijdgeest, ging over historische ontwikkelingen op allerlei gebieden, gekoppeld aan de loop van Pluto door de tekens van de dierenriem, vanaf 1930. Dat boek bood ook een doorkijkje naar de periode die begon toen dat boek werd uitgegeven, in 2009.
Tijd voor Transformatie gaat in op de ontwikkelingen die ons de komende twintig jaar staan te wachten, wanneer Pluto door Waterman loopt. Voor iedereen zal dat een tijd van transformatie worden, maar zeker voor de vele, jonge mensen die zijn geboren tussen 1983 en 1995, met Pluto in Schorpioen.”

Op de website van Hajefa kun je ook een inkijk exemplaar van het boek zien.

Deze recensie is geschreven door: Liz Hathway Astrologer. Zie hier voor informatie over mij en mijn diensten

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in boekrecensies, Uncategorized en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *