Venus/Zon conjunctie – Venus Ster

Op 22 juli ging Venus retrograde lopen en op 13 augustus om 13.15 MET– staat de Zon conjunct met Venus Rx in de 21e graad van de Leeuw. Venus is in cazimi – in het hart van de Zon. De laatste jaren is er toenemende aandacht voor de Zon/Venus conjuncties die onderdeel zijn van een 8 jarige Zon/Venus cyclus bestaand uit vijf Zo/Ve conjuncties, die bij elkaar de vorm van een pentagram maken. In astrologische taal, de zogenaamde Venus Star. De vijf sterpunten bevinden zich op dit moment in de tekens – Ram, Tweeling, Leeuw, Schorpioen (momenteel in overgang naar Weegschaal), Steenbok. In augustus 2019 was deze ster punt ook getriggerd – maar toen stond Venus direct als avond ster. De retrograde conjunctie, met Venus als ochtend ster, signalleert het begin punt van de cyclus.

We hebben hier te maken met Zon – de kern van wie ik ben – en Venus – ‘what turns me on’, mijn passie, mijn schat. Als ik probeer in verbinding met deze energie te komen, dan voelt het als een hele heldere ster, glimmend, fel, lichtgevend en gevuld met hoop  – indien niet voor de wereld – dan wel voor ieder voor ons persoonlijk. Prachtig licht. Venus omarmt de Zon.  Ik stel mij een opening voor, een portaal waar energie naar binnen door kan stromen, een soort toegang tot het hart. De energie is warm, krachtig, zelfs helend. Voor de vrijmetselaars belichaamt de Zon de onvergankelijke geest, het immateriële goud. Als ochtend of avond ster, brengt Venus licht. Als Inanna, Venus is ‘The Queen of Heaven’ maar tijdens haar retrograde periode van 40 dagen, ‘Queen of the Underworld’. In haar reis naar de onderwereld, ontmoet Venus haar andere helft, haar zus Ereshkigal. Dit is geen warm onthaal. Om bij haar zus te komen, moet Venus/Ishtar/Inanna eerst door zeven poorten heen, en bij elke poort moet zij een kleding stuk achterlaten. Zij komt naakt bij haar zus aan – wordt gedood – en in de onderwereld opgesloten. Woedig op haar aardse partner Tammuz,  die haar afwezigheid niet opmerkt en die haar plaats op de troon inneemt, beslist Innana dat Tammuz haar plaats in de onderwereld moet innemen.

Ik denk dat de verbinding met de kracht die Erishkigal belichaamt– een les is – in hoe je zelf te waarderen (met wratten en al). We kunnen door de retrograde Venus, enorm versterkt worden. Dat denk ik. Dus .. neem even de tijd rondom de exacte conjunctie. De horoscoop is voor Amsterdam.


Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie, Uncategorized en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *