Nederland Kiest

Het is bijna zover. Over een week gaat Nederland naar de stembus. De getoonde PowerPoint slide (hieronder) is tijdens de vorige ‘vrijdag avond astrologie club’ besproken. Heel opvallend is dat zowel de Zon als de Maan van teken veranderen op de dag dat Nederlanders stemmen. We weten dat er veel ‘zwevende’ kiezers zijn en dat die invloed op de uitkomst zullen uitoefenen. Die mensen kun je ook niet in de peilingen terug zien. Wie zijn deze mensen? De protest stemmers? Dat idee heb ik.

We zien ook dat de Zon – in de dagen na de verkiezingen- haaks op Saturnus in Vissen staat. Saturnus is een belangrijke speler in de horoscoop van Nederland – het heerst over de huizen – 7,8,9 en 10! Het oefent zeggenschap uit over o.a. de politiek. In de radix horoscoop, heeft Nederland ook de Zon in Vissen.

Hoe zullen we die Zon/Saturnus vierkant die in de dagen na de verkiezingen de sfeer bepaalt, gaan duiden? Moeilijkheden? Wat zegt de uitkomst over het land? Dat we bang zijn ? Saturnus is een angstzaaier. Problemen met het vormen van een coalitie? Een versplinterde of onduidelijke uitkomst? Ik hoor mensen praten over de meest rechtse kabinet ooit! Terwijl.. de laatste keer dat verkiezingen onder Saturnus in Vissen (3 mei 1994 – Saturnus in de 10e graad) gehouden waren- de PvDA de grote winnaar was.

In de secondaire progressieve horoscoop van Nederland staat de Maan momenteel aan het einde van het teken Steenbok. Momenteel staat transiterende Pluto juist op deze plek. De Steenbok kan behoorlijk behoudend en conservatief zijn.

Echter het wisselen van teken van zowel Zon als Maan tijdens de verkiezingen, vind ik buitengewoon interessant. Dit moet op ‘a change of some sort’ duiden. Spannend hoor. We zullen het zien.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *