De astrologie van 2024

Een nieuw jaar ligt open voor ons. 2024 – bij elkaar opgeteld = 8. Ik denk spontaan aan de mystieke symbool de ouroboros, het infinity symbool – of de lemniscaat. Januari wordt afgeleid van Janus, de Romeinse god van het begin en het einde, van het openen en van het sluiten. Met zijn twee gezichten kon Janus zowel vooruit als achteruit kijken. Ik zie een verband.

In deze eerste post van het nieuwe jaar, doe ik Janus na. Ik kijk eerst even terug om vervolgens een duikje in de astrologie van 2024 te nemen.

De achterwaartse blik
Wat een ongeloofelijk jaar hebben we achter de rug. Pluto heeft zich voor het eerst sinds 1788 in Waterman vertoond en zodoende een eerste indicatie gegeven van waar de uitdagingen de komende jaren liggen. De teken overgang van een planeet zoals Pluto is voor het collectief heel belangrijk. Laat ons even in de tijd teruggaan naar herfst 2008 – toen Pluto in de laatste graden van de Boogschutter stond … Wat gebeurde er toen ?
Het omvallen van Lehman Brothers en Merril Lynch – twee van de oudste en meest bekende banken in de VS –signalleerde het begin van een wereldwijde financiële crisis. Het ineenstorten van de Amerikaanse huizenmarkt wordt vaak als één van de belangrijkste aanleidingen voor de financiële crisis genoemd. Eén woord klonk de laatste jaren steevast door BEZUINIGINGEN. Laat ons eerlijk zijn, de Steenbok staat bekend om veel dingen – maar good times en optimisme – staan niet hoog op die lijst. Pluto in Steebok betekende terug naar de kern. Verantwoordelijkheid. Maar ook vriendjespolitiek, een toenemend kloof tussen rijk/arm, elitisme, het harde gezicht van het kapitalisme liet zich zien. Winst boven menselijkheid. De lijst is lang… Op 19 november 2024 komt Pluto definitief in Waterman te staan. Een era komt ten einde.

2024 staat voor ons neus. Een jaar van Jupiter conjunct met Uranus in Stier!
De conjunctie is snel voorbij (het gebeurt 1x), toch blijft het een uitermate creatieve ontmoeting van twee planeten in een vruchtbare aarde teken. Plannen die we in de komende maanden maken krijgen een kans om wortels te schieten. Een conjunctie is het bij elkaar komen van twee planetaire principes. Jupiter symboliseert uitbreiding, inzicht, ruimdenkendheid. Jupiter is leergierig, en dat kan van alles zijn, een taal leren spreken, een instrument leren spelen, lid van een kerk/gym/vereniging worden.. enz. enz. Jupiter is heel sociaal – minder ik – meer wij. Uranus vertegenwoordigt stappen in het onbekende zetten, en uit de pas springen. Uranus neemt graag het onbewandelde pad die onverwachte wendingen neemt. Uranus biedt de kans om het leven met andere ogen te zien. Uranus wil minder routine, minder normale, minder alledaagse en meer uit de pas lopen. Uranus introduceert een andere ritme. Al staat Uranus nu in bedachtzaam en meestal relaxte Stier, kan langzaam maar zeker het nieuwe en onverwachte zijn intrede doen (zeker als de conjunctie op de eigen horoscoop inspeelt). Ineens zijn we zover. Ineens durven we de sprong te nemen. Jupiter vergroot alles, en in 2024 vergroot Jupiter de enerverende planeet Uranus. De conjunctie is exact op 21 april 2024 en in 21 graden 49 minuten Stier.

Maar er gebeurt veel meer in 2024. Jupiter in Tweeling op 26 mei bijvoorbeeld !! We hebben ook twee eclips-seizoenen – in de lente en in de herfst. Ik denk dat we in 2024 bijna twee verschillende jaren hebben. De ene tot de lente en de andere doet na mei zijn intrede.

Als Pluto definitief in Waterman komt te staan
Zeggen we ook adieu aan Pluto in Steenbok. We zien je weer terug in Steenbok in 2254 ! Op vrijdag 19 januari – staat Pluto voor de laatste keer conjunct met de Zon in Steenbok en dit lijkt mij een uitermate geschikte datum om verleden, heden en toekomst met elkaar te verbinden. Om met een zekere solaar bewustzijn – aan Pluto’s reis door Steenbok te denken.

Wat zegt de Astrologie van 2024?

Graag nodig ik jullie uit om met mij vooruit op 2024 te kijken. Wat zegt de astrologie van 2024 over het jaar dat voor ons ligt? De avond begint om 19.30 op vrijdag 19 januari en duurt tot 21.00. De lezing is op Zoom en wordt opgenomen. Alle deelnemers krijgen een link naar de recording.

Deelname aan de avond kost 12.50. Je plek is definitief als het bedrag is overmaakt naar rekeningnummer:
NL23ABNA0949614238 t.n.v. Elizabeth Hathway o.v.v.

Het jaar 2024… Hoe zou het kunnen verlopen? Het ligt open voor ons. En hoe dan ook, wens ik aan alle lezers een heel fijn en vooral een heel gezond nieuw jaar. Proost !

Liz Hathway Astrologer

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Events, mundane astrologie, planeten, Uranus en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op De astrologie van 2024

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *