Chiron conjunct de NK in Ram: Positieve affirmaties

Transit Chiron conjunct de NK in Ram is met een orgie van geweld in Israel/Gaza gepaard gegaan, terwijl Rusland en Oekraïne nog altijd met elkaar in een hevige strijd verwikkeld zijn. Wat gebeurt hier nu? Is dit een soort collectief zuiveringsproces ? Heeft iets lang onder de oppervlakte gesudderd ? Is het kookpunt bereikt ? Is dit een kwestie van overkoken? Chiron is o.a. met genezing gebonden en de Noordknoop heeft met richting te maken, met de collectieve wil en intenties. Echter, de wereld lijkt in chaos te zijn vervallen. Is er uberhaupt iets positiefs hier over te zeggen?

In 1968/1969 toen Chiron ook samen met de NK in Ram stond, begonnen ongecensureerde beelden van de oorlog in Vietnam, de publieke opinie binnen de VS te beïnvloeden. De anti-war beweging groeide en sindsdien moeten correspondenten onder censuur werken: de zgn. ‘embedded journalism’. Westerse journalisten zijn niet meer vrij om alles te zien, laat staan te zeggen. Klokkenluider zijn is gevaarlijk. De meeste beelden die de BBC van Gaza tonen, zijn door de IDF gemaakt. Maar….. nu zijn er andere beschikbare bronnen. Wie wil, kan op o.a. Instagram, beelden treffen die de verschrikking van de oorlog in Gaza en de Ukraine tonen. Deze beelden zijn ter plekke opgenomen door mensen die daar wonen. Ieder die een smartphone heeft kan een foto-journalist zijn.

Ram is een van de meest individualistiche sterrenbeelden. Ik eerst. Mijn wil – Mars !! Ram is daadkrachtig, moedig en bereid om te vechten. Dit maakt van de Ram een opponent van formaat. Mijns inziens benadrukt Chiron in Ram de rol van het individu, het laat zien hoe groot de impact van één persoon op de samenleving (Weegschaal/ZK) kan zijn.  De moord in gevangenschap van de Russische oppositie leider Aleksej Navalny is hier een voorbeeld van.

Navalny’s moedig besluit terug te keren naar Rusland, maakte hem een symbool van verzet. Hij was bereid om een directe confrontatie met President Poetin aan te gaan. Geboren met de Zon in Tweeling in oppositie met Neptunus in Boogschutter, koos Navalny in feite, voor de martelaarschap. Zie horoscoop van Navalny hier.  Maar nu Navalny dood is, rijst de vraag, heeft z’n offer wel zin? Volgens het NRC wel. Ian Buruma schrijft: ‘Een land dat is kromgetrokken en gecorrumpeerd door dictatuur heeft een morele basis nodig om iets beters op te bouwen….. de hoop dat onderdrukking ooit plaats zal maken voor een vrijere samenleving waarin het beste in de mens weer kan floreren wordt door hun voorbeeld in leven gehouden.’

Gandhi, George Washington, Sri Aurobindo, Churchill, Olivia Barclay, Rasputin, Malcolm X (allemaal geboren met Chiron in Ram). Stuk voor stuk historische figuren die enorm invloed op het collectief hebben gehad. Uitgesproken individualisten die hun eigen innerlijke stem volgde. Het valt op hoe vaak de rol van individuen in het nieuws zijn geweest. Ik denk aan klokkenluider Julian Assange, en aan de televisie drama over een waar gebeurde IT schandal in de UK, Mr. Bates vs the Post Office. Mr. Bates nam het op het tegen een machtige instutitie, en het ITV drama bracht beweging in een heel langlopende zaak.

Wat kan ik hieruit leren? Vragen aan mezelf: Hoe kan ik meer bewust zijn van hoe ik als individu (NK) leef. Waar moet ik meer moed tonen? Durf ik tegen de stroom in te gaan en indien niet, waarom niet? Waar sta ik nu echt voor? Op welke manier zou mijn keuzes anderen kunnen beinvloeden? De maatschappij dat zijn wij. De keuzes die ik maak, zijn betekenisvol. Hoe ik leef, ook. 

Positieve affirmatie Chiron in Ram: Ik ben moedig. Ik handel moedig. Al ben ik niet altijd onbevreesd, ben ik moedig. Moed leeft in mij.

De afgebeelde horoscoop is niet voor de exacte conjunctie. Ik gebruik the true Node.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *