Focus op Tweeling & de Zon/Venus Conjunctie

Vanaf eind mei, begin juni is het teken Tweeling enorm in de belangstelling. Op 25 mei komt Jupiter in Tweeling te staan, en een week later op 2 juni, is Jupiter driehoek Pluto in Waterman. Deze expansieve driehoek is in vele opzichten een voorproofje van de vijfmalige Uranus/Pluto driehoek die vanaf november 2026 van start gaat. Daarnaast, is dit de eerste driehoek met een outer planet sinds de overgang van Pluto naar lucht teken Waterman op 23 maart vorig jaar. Jupiter in Tweeling heeft een speciale relatie met jongeren, met nieuwe ideeen, het versnelt alles. Lucht is overal. Pluto spreekt boekdelen over de nieuwe tijd. De geest is uit de fles.

Op 3 juni komt Mercurius in zijn eigen teken terecht, maar de kers op de taart, is de Zon/Venus conjunctie op 4 juni in de 14e graad. Waarom? Op 4 juni staat Venus en de Zon ook conjunct met de NK van Venus in 16.52 Gemini, en conjunct met de NK van Uranus in 14 Tweeling 10. Ter herinnering: de NK is gebonden met het idee van lotsbestemming  en met de keuzes die we voor onze eigen toekomst maken. De Zuidknoop daarentegen vertegenwoordigt, in de woorden van Stephen Forrest, ‘karma that has ripened’. De heliocentrische knopen as van de planeten, hebben met de wereld als geheel te maken, met groep karma, de karma van landen, maar ze hebben ook met ons als individu te maken. Voor meer informatie over de heliocentrische knopen, verwijs is jullie naar dit artikel in het engels van Mark Jones die ook een heel boek hierover geschreven heeft.

Tweeling, Tweeling, Tweeling …

Als heerser van de Zo/Ve conjunctie versterkt Mercurius in Tweeling de werking van deze beide planeten. Dat de NK van Uranus (het zgn. hoger octaaf van Mercurius) in beeld is, spreekt boekdelen als het gaat om buiten de box denken. De ingres van Mercurius op 3 juni blaast nieuw leven in de Jupiter/Pluto driehoek die een dag eerder plaatsvond. Dit betekent dat er een verdieping plaats kan vinden, een soort van ‘aha’ moment. In een flits komt er inzicht in zeer complexe situaties. Doorbraak. Mercurius in Tweeling is vlug van begrip, en in staat om verbanden te leggen tussen schijnbaar tegenstrijdige gegevens: hij is een geboren (onder)handelaar. Een psychopomp. Altijd analystisch van geest, en altijd op zoek nieuwe mogelijkheden, kunnen er eerder niet onderzochte oplossingen aan het licht komen. Communicatie, uitwisseling van ideeën, meerdere ballen in het lucht kunnen houden. Handigheid. Mercurius in Tweeling is een  ‘wordsmith’ een expert in woorden en taal… MAAR let op, de duivel is in de detail, de kleine nuances, het spel met woorden. Woorden kunnen glad zijn. ‘Wat is er nu echt gezegd?’ Woorden kunnen homoniem zijn. Hocus Pocus Pilatus Pas … Een spraakverwarring, een spel met woorden, maken veel tongen los.

Het Tweeling huis (of huizen) in de horoscoop staan in het voetlicht. Jupiter blijft tot 9 juni 2025 in Tweeling, maar een goed begin is het halve werk. Door te focussen op de opening saldo, d.w.z. Mercurius conjunct Jupiter,  Ju/Pl driehoek, Zo/Ve conjunctie rondom de knopen as, kunnen we een goed idee hebben van waar we met Jupiter in Tweeling naar toe willen. In de affaires van het huis (of huizen), wordt de eigen intuïtie versterkt en het vertrouwen in het eigen geestelijk vermogen ook.

Maar het Venus Star Point – het VSP is ook in beeld. Voor informatie hierover verwijs ik jullie naar dit eerder geposte artikel. Hier vind je ook de details over de Venus Star Workshop in Amsterdam op 13 juli.

Relevante vragen m.b.t de Zon/Venus conjunctie zijn

Wat begeert ons hart? Waar ligt ons schat? Wat is belangrijk in ons leven? Welke relaties hebben liefde en aandacht nodig? Maar het gaat ook om zelfliefde. Wat heb ik nodig? Met de knopen assen van de planeten in beeld – vooral Uranus – durven stappen in het onbekende te zetten. Niet altijd in de pas lopen. Voor je zelf opkomen. Je individualiteit tonen. Spreek dingen uit. Volg de intuïtie enz. enz.

Juni wordt op vele fronten een hele bijzondere maand. Let maar op.

Liz Hathway Astrologer

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *